Παρασκευή 27.12.2024 | Εορτάζουν: Μαυρίκιος, Μαυρίκης, Μωρίς, Μαυρικία, Μαυρίκα, Στέφανος, Στέφος, Στέφας, Στεφανής, Στεφανία, Στέφη, Στεφάνα, Στεφανιώ, Στεφανίτσα, Στεφανή, Στέφα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/5083/25-11-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Το 7ο Πειραματικό Γυμνάσιο στο 2ο Πανελλαδικό Μαθητικό Υβριδικό Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας

ΤΟΠΙΚΑ 23.04.2024 | 9:05 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 το σχολείο μας συμμετείχε στο 2ο Πανελλαδικό Μαθητικό Υβριδικό Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας που διοργανώθηκε από το Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Πατρών. Πρόκειται για ένα Δίκτυο 394 σχολικών μονάδων από όλη την Ελλάδα που συνεργάζονται και συνυπάρχουν για την υλοποίηση του εν λόγω συνεδρίου με θεματικό άξονα «Έλα να σου μιλήσω για τον τόπο μου».

Στόχος της εργασίας μας είναι να αναδείξει τον μουσικό πλούτο της πόλης των Τρικάλων μέσα από την ψηφιοποίηση (δημιουργία βίντεο) των πληροφοριών με τη χρήση φωτογραφιών, την επιλογή του κατάλληλου μουσικού χαλιού και την αφήγησή τους από τους μαθητές.

Τα Τρίκαλα είναι μια πόλη με μεγάλη παράδοση στη μουσική.  Αποτέλεσε γενέτειρα και τόπο δράσης πολλών σημαντικών μουσικών και καλλιτεχνών. Η πλούσια μουσική  κληρονομιά της πόλης ξεκίνησε ήδη από την απελευθέρωσή της το 1881 και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Η γνωστή σε όλους Καλλιτεχνική Χορωδία Τρικάλων, δημιούργημα της Τερψιχόρης Παπαστεφάνου, διέγραψε μια θριαμβευτική τροχιά στο μουσικό στερέωμα ανοίγοντας την πόρτα του χορωδιακού τραγουδιού και διδάσκοντας πανελλαδικά την ποιοτική χορωδιακή μουσική. Ονόματα όπως Βασίλης Τσιτσάνης, Απόστολος Καλδάρας, Κώστας Βίρβος, Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου και Δημήτρης Καβράκος είναι μόνο ένα μέρος των Τρικαλινών μουσικών που μεγαλούργησαν όχι μόνο στον ελλαδικό χώρο, αλλά και στο εξωτερικό.

Το σχολείο μας εκπροσώπησαν οι μαθητές Μπαρμπάτης Αθανάσιος (Α3), Στεφάνου Δημήτριος (Β4) και Τριάντος Λεωνίδας (Β4), οι οποίοι παρουσίασαν τη νεργασία με τίτλο «Η μουσική κληρονομιά των Τρικάλων». Την προσπάθεια των μαθητών συντόνισαν οι εκπαιδευτικοί Κορκακάκη Νεκταρία ΠΕ07 & ΤΕ16 και Λιόλιος Ιωάννης ΠΕ79.01.

 

Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Τεχνολογίας 2024

Την Πέμπτη 18/4/24, η  καθηγήτρια της Τεχνολογίας, κα Βράντζα Ελένη, με μία ομάδα μαθητών/τριών της Γ΄ τάξης που αποτελούνταν από τους Ευαγγέλου Φίλιππο, Κουράκο Παναγιώτη, Παπαβασιλείου Θεόδωρο, Παπανικολάου Κωνσταντίνο, Πούλιο Ευάγγελο και τις Κουκοράβα Παρασκευή, Μπαλάφα Αικατερίνη, συμμετείχαν εξ αποστάσεως στο «Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Τεχνολογίας: Προωθώντας την Καινοτομία (2024)».

Οι μαθητές παρουσίασαν μία κατασκευή με Arduino που μετράει τη θερμοκρασία σε °C, το ποσοστό της υγρασίας % και το επίπεδο επικίνδυνων αερίων, και εμφανίζει τις μετρήσεις σε μία 16×2 LCD οθόνη. Η χρήση μιας τέτοιας κατασκευής σε ένα κλειστό χώρο μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη ατυχημάτων, στη διασφάλιση της ποιότητας και της ασφάλειας των προϊόντων, καθώς και στην προστασία της υγείας των παρευρισκόμενων στο χώρο αυτό.

Το Φεστιβάλ έχει ως σκοπό την γνωριμία μαθητών και εκπαιδευτικών με την εκπαιδευτική ρομποτική, τη διάδοση της χρήσης της και την αξιοποίηση της ρομποτικής και της τεχνολογίας, γενικότερα, σε διάφορους τομείς της εκπαίδευσης (μαθήματα Θετικών Επιστημών, Ανθρωπιστικών Επιστημών,  Τεχνολογικών Επιστημών – μαθήματα τομέων και ειδικοτήτων ΕΠΑΛ). Επίσης, η προτεινόμενη δράση στοχεύει στην ενημέρωση μαθητών και εκπαιδευτικών για την συμβολή της ρομποτικής και της τεχνολογίας στην επίλυση προβλημάτων (περιβαλλοντικών, τεχνολογικών, επιστημονικών, υγείας, κ.ά.). Τέλος, έμφαση δίνεται στην ενθάρρυνση κοριτσιών και αγοριών να ασχοληθούν με την ρομποτική αποδομώντας τα έμφυλα στερεότυπα.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης